time_out_barcelona

Hace unos días el  TIME OUT Barcelona llegó a su número 300. Para celebrarlo, la redacción de la revista cedió todas y cada una de sus páginas a sus lectores de forma que quien escribía, quien fotografiaba o quien ilustraba el contenido era la gente de la calle.

Dada la convocatoria, en Prettywines vimos la oportunidad de salir del blog y convertirnos en carne de “papel couché” por una semana. Así que propusimos a la revista un reportaje sobre vinos y diseño, nos lo seleccionaron, y aquí podéis ver el resultado! (en catalán)

Maco de beure!

Recorrem els quatre extrems de Catalunya a la recerca de les millors etiquetes de vi.

I comencem aquesta ruta per dalt de tot. A Mollet de Peralada, a l Alt Empordà, hi trobem el projecte de la Vinyeta i el seu vi Llavors. Aquesta ampolla és il·lustrada, cada any, amb un retall de diari “d’allò que passava, llavors, mentre fèiem el vi”, diuen des del celler. En la darrera anyada, la del 2012, apareix una notícia de El Punt-Avui de l’11 de setembre on s’explica la troballa de la còpia més antiga de Els Segadors. El disseny també és 100% empordanès, obra de Senyor Estudi i mereixedor d’un flamant Laus d’or el 2009.

Seguim avall i ens aturem al Penedès. Allà darrerament hi ha dos germans, que per fer més pintoresca la història són bessons i són pràcticament iguals, que aquesta tardor han revolucionat el sector amb una impertinent, però simpàtica, botella de vi. L’han anomenat el Xitxarel·lo i l’han vestit amb un recull d’insults ben nostrats: Cap de ruc, galifardeu o flipamandonguilles! Reconeixen que el disseny, fet per ells mateixos, “potser és senzill i casolà” però que la màgia del xitxarel·lo és el concepte i que gràcies a aquesta idea se’ls han obert moltes portes. Les 10.000 ampolles del 2012 ja estan esgotades des de fa dies.

En terres de les comparques de Tarragona, fem una menció especial a la cooperativa del Masroig i més concretament a un dels seus projectes amb més solera, el del vi novell. Des de fa 4 anys, juntament amb la creativitat de l’estudi de disseny ATIPUS, el celler Masroig crea un vi en tribut a aquell refrany català que diu “per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”. L’edició 2013 reprodueix un paper d’estrassa típic de les xarcuteries per tal de fer un homenatge, com diuen ells, “als professionals de les bones botifarres!”. L’etiqueta del 2010 també es va endur un LAUS d’or cap a casa.

I a l’altra punta del país, a Alfarràs, visitem el celler de La gravera. D’aquí en destaquem dos conceptes. Primer el celler, ideat pels arquitectes Carles Sala i Relja Ferusic, i que us sorprendrà pels seus colors fluorescents i el seu disseny low-cost. I segon, l’etiqueta del seu vi jove Laltre, dissenyada per l’estudi Dorian i que proposa un joc visual que fusiona els valors de la joventut i la experiència. Una botella per mirar del dret, i del revés.

time out nuria marti beure prettywines

1 comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s