Ràdio

Vins republicans

Vins republicans

programa 27/09/2017 – Penedès Gamma Extra

A quatre dies del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, una secció especial dedicada al vins republicans. Vins que tenim al nostre voltant i que provenen de les repúbliques veïnes: França per una banda i Itàlia per l’altre. Incloem a la secció també els vins andorrans que, tot i ser un país amb dos prínceps, hem pensat que res tenen a veure amb la monarquia.

 

nuria marti radio vilafranca

 


França

Els vins de França són fàcils de classificar. Forts i corpulents a Bordeus; elegants i sedosos a la Borgonya; frescos i punkies al Loire, etc. Però els més nostrats els trobem a la Catalunya Nord i, en aquest cas, hem portat el vi de garnatxa blanca Amistat de Julien Ditte i Olivier Cazenave.

vin amistat catalunya nord

Itàlia

A Itàlia, el panorama vitivinícola és una mica més pintoresc que a França i si haguéssim de buscar la nostra part més patriòtica ens n’aniríem a l’Alguer. Un dels cellers més importants d’aquesta ciutat catalano-italiana és la cooperativa Santa Maria La Palma que recull la feina de més de 300 viticultors de Sardenya.

vins alghero

Andorra

Amb només 7 hectàrees de vinya i unes 30.000 ampolles, el vi d’Andorra està entrant poc a poc dins el mapa vitivinícola. Actualment hi trobem 4 cellers: Casa Beal, Casa Auvinyà, Borda Sabaté i el Celler Mas Berenguer. En aquest cas, us els recomanàvem tots.

vins andorra casa beal

0 comments on “Vins republicans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: