Programa 11/10/2017 – Penedès Gama Extra

Per primera vegada a la història, el 12 d’octubre (tradicional diada de portes obertes a les caves de Sant Sadurní), alguns cellers van fer pagar entrada als visitants. Eren només dos euros simbòlics i anaven destinats, tots ells, a causes altruistes com per exemple les CAVES RECAREDO que ha fet una aposta molt valorable cap a la Verema Solidària. Aprofitant aquesta “fita històrica”, al Gamma Extra de l’11 d’octubre vam parlar vins i caves solidaris. D’aquests, en trobaríem molts (per sort, moltíssims), però la nostra selecció habitual era només de tres.

 

vins solidaris nuria marti silvia delgado

.
MÀGIC

Un Clàssic Penedès de Colet 100% xarel·lo anyada 2006 que sortirà a la venda el proper mes de novembre i dedicarà la totalitat de la seva recaptació a la recerca contra el càncer infantil de Sant Joan de Déu (1.468 botelles X 50 euros = 73.400 euros contra el càncer). Darrera la història d’aquest escumós hi trobem una experiència personal que ens explica el mateix Sergi Colet. “El 24 de novembre del 2015, el meu fill gran va ingressar a Sant Joan de Déu per una Leucèmia. La sensació que tens quan arribes allí és una sensació màgica en la qual et sents recolzat a tots els nivells: mèdic, personal, psicològic… Per sort, la història va acabar bé i el nostre fill fa vida normal però ara sentim que estem en deute amb tot el que fan a l’hospital i aquesta és la nostra manera d’agrair-los la feina”. La presentació d’aquest vi serà també el 24 de novembre.

colet magia

El Microscopi

L’enòloga d’Alemany i Corrio, Irene Alemany, va patir un càncer de mama l’any 2014. Durant el seu tractament va observar la falta de recursos que tenien a l’hospital Vall d’Hebron per la investigació contra el càncer. Superada la malaltia, va voler agrair la feina dels investigadors creant aquest vi negre de carinyena, merlot i cabernet per tal de finançar un microscopi crucial perquè els investigadors poguessin fer seva feina. Aconseguit el microscopi, la Irene va seguir fent el vi per continuar lluitant i investigant contra aquesta malaltia.

La Curiosa

Ja fa tres anys que Albet i Noya dedica el mes d’octubre, coincidint amb el dia internacional conta el càncer de mama, al Grup ÀGATA. Enguany, durant tot el mes, les ampolles de vi rosat Curiosa que surtin de la botiga del celler o de la shop on-line dedicaran la meitat del seu benefici a l’Associació Catalana de Dones Afectades pel Càncer de Mama. Podeu col·laborar aquí.

curiosa rosat albet i noya

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s