Ràdio

Vins de cinema

Programa 24/01/2018 – Penedès Gamma Extra

Es gira feina pels crítics de cinema amb l’arribada del premis Gaudí, Goya,Oscars, etc. i per això avui dediquem el programa al món del cinema perquè… ara que fa fred, què millor que allò de “sofà, manta, pel·li …. i vi”!?. Aquí va la proposta de tres vins per acompanyar tres pel·lícules.

 

nuria marti

.
L’era chardonnay + Nuestra vida en la borgoña

Un vi fàcil de chardonnay per una pel·lícula fàcil sobre la Borgonya. Cert és que la crítica espanyola no va deixar gaire bé aquesta pel·lícula estrenada a finals d’octubre, però els paisatges d’aquesta terra mítica per als winelovers són sempre un plaer per a la vista. Una curiositat: a la pel·lícula hi ha una escena gravada al Penedès, concretament al Domini Can Bas! En realitat és una escena ambientada a Austràlia… però potser sortia massa car viatjar fins a les antípodes per gravar 30 segons de vinyes australianes. Per això creiem que és ideal aquest vi de Chardonnay, de domini Can Bas, per delectar-nos amb els paisatges de la Borgonya.

biu pinot noir + ENTRE COPAS

 

El millor Pinot Noir de Catalunya per la pel·lícula fetitxe d’aquesta varietat. Entre copas es va estrenar el 2004 i va guanyar un Òscar al millor guió adaptat (és originari de la  novel·la Sideways de Rex Pickett). La pel·lícula va tenir un gran impacte, i fins i tot se n’han fet estudis que demostren la seva influència en l’eclosió de l’enoturisme de Napa Valley i les vendes de Pinot Noir al món. Si parlem de Pinot Noir al Penedès, no trobarem mai grans vins (potser algun cava o algun rosat) però si ens n’anem cap al Pirineu (on la temperatura és una miqueta més semblant a la de la Borgonya) trobarem el celler Batlliu de Sort que ha aconseguit amb el BIU i amb el NERO de Sort reproduir l’elegància, l’evocació i la delicadesa d’aquesta varietat tan preuada. Ideal la combinació de recuperar Entre Copas (la teniu a Netflix) mentre et deixes transportar fins a les muntanyes del Pallars.

VINYA LA SCALA + SOUR GRAPES

Per viatjar al món de l’opulència amb el Cabernet de Jean Leon i les trifulgues de les subhastes de vins. Sour Grapes no és una pel·lícula de ficció sinó que és un documental, però la història que s’hi explica és tan rocambolesca que us quedareu atrapats al sofà com si fos un thriller de Hollywood. Narra la història d’una estafa sonada on un (suposat) col·leccionista de vins es dedicava a falsificar grans ampolles mítiques que després revenia a subhastes i a grans col·leccionistes del vi per milers de dòlars. No us el perdeu i… si podeu, gaudiu-ne amb una copa d’aquest Cabernet Sauvignon icona del celler Jean Leon. També la trobareu a Netflix.

3 comments on “Vins de cinema

  1. Jo tinc netflix i no he vist cap pelicula 😦

  2. Pingback: Vins per anar a esquiar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: