Ràdio

Vins disfressats

Programa 07/02/2018 – Penedès Gamma Extra
Ara que comença Carnaval, els vins han decidit també posar-se la disfressa i sortir de rauxa… perquè en el món del vi no tot és blanc ni tot és negre, sovint els papers s’intercanvien i trobem vins blancs que surten al carrer disfressats de negres i negres que, per un dia, van vestits de blancs.
Parlem avui de vins brisats (vinificats amb les seves pells, com si fos un negre) i Blancs de Noirs (negres que no tenen cap tipus de maceració i, per tant, gens de color).

 

nuria marti periodista

.
LA BUFARELLA

Allò que vas a buscar un xarel·lo a la botiga i, ep! arribes a casa, el poses a la copa i sembla que t’hagin enganyat. Així són els vins brisats o, si volem fer més el modern, ‘orange wines‘. Com aquest de La Salada, amb un xarel·lo  de les Parellades i que té tanta astringència que bé ens podria servir per acompanyar un bon tall de carn, un ànec amb prunes o, per què no, una mica de botifarra d’ou o la coca de llardons.

FLOW

Un vi de l’Empordà elaborat amb un curiós cupatge de 97% carinyena i toc de picapoll.  El flow és un negre amb una bona disfressa de blanc. És un vi que naturaleja una mica però que és elegant i equilibrat. És del celler Sota els àngels i jo vaig tenir la sort de descobrir-lo en una nit d’estiu a Menorca tot sopant al Tast de na Sílvia.

SUMOLL RESERVA FAMILIAR

La sumoll és una varietat en vies de recuperació (i domesticació). Té un esperit rebel i salvatge però poc a poc els vinyerons inquiets van trobant la manera de domar-la i trobar-li el punt. Aquest escumós, elaborat amb sumoll, i vinificat com si fos un blanc, n’és una prova irrefutable. Estem davant un Clàssic Penedès de Clos Lentiscus ideal per aportar un toc de creativitat i originalitat a les vostres taules i, sobretot,  per celebrar aquesta setmana de disbauxa que comencem i que això ja no hi ha qui ho pari!!!!

0 comments on “Vins disfressats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: