Programa 21/02/2018 – Penedès Gamma Extra
Arriben a Barcelona ELS DIES del Mobile World Congress i amb ells arriben els congressistes [molts d’ells asiàtics] amb les butxaques plenes de calés i les boques seques per tastar els millors vins del món. Restaurants d’estrelles Michelin i reputats bars de vins ja tenen el celler a punt per treure aquells tresors que només uns quants afortunats tenen l’oportunitat de tastar. És el Mobile World Congress, amb tots els seus excessos i tots els seus vins inaccessibles. Al Gamma Extra, amb l’ajuda d’en Sebastià Lozano del Tribut/Petit Celler, repassem alguns dels vins que, potser, mai no arribarem a tastar.

.
A Catalunya, l’Ermita 2013

En aquest racó de vinya del Priorat que diuen que té l’orientació, el sòl, el clima i l’ànima perfecte hi neix un dels millors (si més no dels més cars) vins de Catalunya. L’any 2013 fou, segons llegim d’Álvaro Palacios al llibre Rere les vinyes, “la millor anyada de la història de l’Ermita”. D’aquest 2013, que va aconseguir els 100 punts Parker, només n’hi ha 600 ampolles – en front les 1700 del 2014-. Els més puristes diran que un 2013 és encara molt jove per tastar, però segur que en seran molts els que aquests dies estaran disposats a pagar els 1890 euros (PVP Vilaviniteca) que costa la millor versió de les Ermites.

ermita 2013

A la Ribera del Duero, Vega Sicilia 1962

Sebastià Lozano es mostra contundent quan diu “el vi més demanat pels turistes, sobretot asiàtics, és el Vega Sicilia. És, sens dubte, l’icona dels vins espanyols”. Per això, no en tenim cap dubte que serà també un dels més consumits aquests dies del Mobile. Adquirir una anyada relativament jove de Vega Sicilia Único no és tan car com una Ermita (estem parlant de 300-500 euros)… però el que val la pena de veritat en aquests casos és agafar una anyada antiga, com la de 1962, que també va guanyar 100 punts Parker i que, en aquest cas, la broma ja s’enfila cap als 1500 euros.

França Bordeus / borgonya

El tema de França ja és una mica més complicat perquè realment aquí ja no ens trobem amb vins sinó que ja estem parlant de mites, i no te’ls acabes. Sé que n’hi ha molts que, de poder triar, tirarien alguna chateau d’aquests de Bordeus tipus Latour o Lafitte (en un article ara fa un any, l’Empar Moliner parlava de copes de 80€ al Monvínic)… però jo, si ara em donessin tots els diners del món, em portessin una carta de vins, i em diguessin tria el que vulguis… estic segura que me’n aniria a la secció de la Borgonya i agafaria un vi de la Domaine Romanée Conti, i més concretament el de la vinya Romanée Conti. Agafaria, per exemple, l’anyada 2010, que diuen que va ser bona, i que em costaria la bonica xifra de 19350 euros. I a partir d’aquí, suposo, que em dedicaria a beure sucs de fruita la resta de la meva vida. 😉

romanee conti 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s