Programa 07/03/2018 – Penedès Gamma Extra
Dia 8 de març, no en teníem cap dubte, avui tocava parlar de vins de dona, vins fets per dones o vins dedicats a dones. Dins el món del vi, per sort, n’hi ha força, de dones. Dones que manen, dones que creen i dones que divulguen. Però, com en tot, la igualtat és molt difícil. Així, per regla general, observem que els homes són més d’estar a la vinya o al celler, i a les dones les trobem més dins els despatxos o, fins i tot, en espais de gerència… tot i que no tant com ens agradaria. Si anem a les bases i comptabilitzem els estudiants del grau d’enologia de la URV i els del Mòdul en Viticultura i Enologia de l’Escola Mercè Rossell i Domènech, els números canten i és que prop de 70 per cent dels estudiants, són homes.

 

.
La matilde

La Matilde, la Catalina i la Joaquima són tres vins fets per un home (l’Albert Costa de Vall Llach) però que estan dedicats a tres GRANS DONES, tres dones gairebé centenàries (tot i que Catalina en suma ja 104) de Porrera que han treballat tota la seva vida els costeruts costers del Priorat i gràcies a qui, encara ara, podem conservar vinyes velles que tan bons vins ens ofereixen. MÉS INFO.

venus de cartoixà

El tàndem Sara Pérez, enòloga, i Paula Bonet, il·lustradora, per aquest vi de cartoixà és infal·lible en un dia com el d’avui. És la força, la perseverancia i la tenacitat des de la feminitat, feta vi i feta obra d’art. MÉS INFO.

BLANCA CUSInÉ

Si abans dèiem que el paper de la dona era més al despatx i l’home al celler, a Parés Baltà passa exactament el contrari. Marta Casas i Maria Elena Giménez són les enòlogues mentre que els seus marits, els germans Cusiné porten la part més administrativa. Blanca Cusiné és un cava dedicat a la filla dels propietaris elaborat amb xarel·lo, chardonnay i pinot noir. És un cava cremós, fi, elegants… però amb força i contundència. En definitiva, un cava MOLT SENYORA.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s