Ràdio

Vins petits

Programa 18/04/2018 – Penedès Gamma Extra

 

Aprofitant que aquests dies se celebra al Penedès la IV edició del Microvi (molt recomanable, per cert), hem dedicat el programa d’avui als “Vins petits”. Tres vins que són petits però per tres circumstàncies molt diferents. Veiem-ho!

 

nuria marti claudia climent

.

.PETIT CAUS

El primer vi és petit… perquè el seu nom ho indica i, a més, enguany ens arriba amb una nova imatge més eixerida. Una paraula, petit, que els de Can Ràfols dels Caus van col·locar a l’etiqueta a finals dels anys 90 seguint l’exemple dels grans vins francesos que també utilitzaven aquest adjectiu per denominar els segons vins de cada marca (per exemple “Le Petit Cheval”, del prestigiós Château Cheval Blanc). Venint de Can Ràfols des Caus, us podem assegurar que petit, en aquest cas, no és sinònim de senzill.

petit caus

CAN SUMOI

Un apunt per aquesta nova aposta del celler Raventós i Blanc que ens presenta la seva línia de vins naturals amb una ampolla, que pel seu format (més petita, més xata i més bonica), ja és tota una declaració d’intencions. Raventós i Blanc ha decidit fer un canvi radical en el seu estil de vins, ha adquirit una finca d’alçada al Pla de Manlleu, s’ha passat definitivament als vins sense sulfits afegits i amb varietats 100% autòctones, i ha creat Can Sumoi. De moment, l’ampolla ens agrada molt, veurem ara com són d’acceptats al mercat aquests nous vins de Pepe Raventós.

can sumoi

L’obit

I últim vi petit és d’un dels cellers més petits de la DO Penedès. Esteve i Gibert fa unes 12.000 ampolles, totes elles de vinyes molt concretes, molt cuidades i estimades. Són gairebé microvinificacions de vinyes petites que ens fan vins petits, com aquest sumoll. L’oblit és una aposta per recuperar aquesta varietat sovint oblidada i desprestigiada. Sou dels que penseu que la sumoll és una varietat rústica? no us perdeu aquest Oblit i potser canviareu d’opinió! 😉

sumoll l'oblid

 

 

0 comments on “Vins petits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: