creativitat Ràdio

Vins de Sant Esteve de les Roures

Programa 02/05/2018 – Penedès Gamma Extra
Un programa molt important avui amb un tema que no podíem passar per alt. D’un temps cap aquí hi ha una sèrie de cellers a Catalunya que estan despuntat de quina manera, i al Gamma Extra en volíem parlar abans no caiguin en l’oblit.
Avui ens n’anem fins a Sant Esteve de les Roures, aquest enclavament de la Catalunya Republicana, la meca del procés, que també té vinyes i, per tant, també s’hi fa bon vi. Per tant, avui al Gamma Extra agafem el cotxe (o el patinet) i anem a fer enoturisme a la capital de la Republica Digital Catalana.

.

nuria marti

.

@cellerSTesteve

La primera recomanació és el Celler Vinícola de Sant Esteve de les Roures, a twitter @cellerSTesteve. Aquí, la seva principal varietat és el xarel·lo, però no un xarel·lo qualsevol… sinó que és una subespècie del xarel·lo, molt prestigiosa i molt escassa, que és el XAREL-10, aquella subespècie que va crear a finals dels 90 la Maria Teresa Campos i per tant… ara ja, amb 20 anyets, doncs els ceps ja comencen a donar un raïm d’una qualitat respectable.

El Celler Vinícola també té pàgina web cellerstesteve.wordpress.com! I és que una cosa bona que té aquest celler és que, com que només té un vi (aquest xarel10 amb vinyes de vint anys) es dedica a fer difusió de totes les activitats, de les totes les fires i novetats que hi ha dins el món del vi català.

@cellerroures

Un altre celler més petitó però d’una gent molt trempada és el DEVINS, a twitter @cellerroures. Aquest celler és una cooperativa amb premsa lliure (que això és una cosa que últimament ja es veu que no s’estila gaire, sobretot en els mitjans de Madrid), doncs aquí els raïms som premsats i tractats amb aquesta premsa lliure i tecnologia punta. 

Els enòlegs d’aquest celler es lleven sempre ben TEMPRANILLO i no tenen cap BORGONYA en mostrar allò que fan. Tenen un vi molt especial que es diu MoscaTEL, que  et donarà una bona cobertura en boca i tot un univers ple de plaer. És un celler d’una gent jove, que els agrada beure fins a altres hores de la matinada, fins que CHIANTI el gall, i viuen sempre al límit, en el RIESLING que diuen ells. I, repetim-ho, son grans bevedors de vi… tant que a a la seva sala de tast hi ha un cartell que hi diu “Si em posen vi, MELBEC”.

@rouresDO

I finalment, després d’haver visitat dos cellers i les vinyes de Xarel10, potser ha arribat el moment de fer un mos. Per això anem fins a la VINACOTECA PIJAINDEPE DE SANT ESTEVE DE LES ROURES. Un lloc de luxe, gairebé d’estrella Michelín. Molt recomanables els seus maridatges! Com aquest que van fer la setmana passada amb el Cristalina, una veterana garnatxa de la Do Madrid, del celler CIEN FUENTES, maridat amb una crema d’antiarrugues comestible. Un maridatge que, ja ho avisaven, estava només adreçat a persones amb estudis superiors i màsters.

De vegades obren vins molt especials, com per exemple un vi de macabeu, que ha fet criança amb una bota de 155 litres, des del dia 1 d’octubre de 2017 i que en aquest cas, el maridaven amb una tapeta de formatge GROC del Cadí, per mòdic preu de 1,55 euros.

També un vi que té molt d’èxit (tot i que és una mica car), és l’Amarillu 2017, elaborat amb xarel10 (que ja hem dit abans és la varietat autòctona de sant esteve) i que en aquest cas… les ampolles, es disparen fins a 155 euros. Però val la pena, de veritat, perquè és un “vi de la terra, jove, àcid, groguenc i auto conscient”.

Una última recomanació és seguir el compte de twitter del sommelier oficial de Sant Esteve de les Roures. Perquè a través d’ell us assabentareu de tots els esdeveniments, actes i tastos que heu de saber si realment voleu tenir una veu dins això del #vicatalà. Perquè, al cap i a la fi, aquí l’únic que volem és difondre i defensar com de ric n’és el nostre país en temes de vins i, sobre tot, de bon humor.

0 comments on “Vins de Sant Esteve de les Roures

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: