Ràdio

Vins ancestrals

muscandia deliri ancestral
Programa 26/09/2018 – Penedès en xarxa

Nova temporada a Ràdio Vilafranca en el nou programa Penedès en Xarxa. Seguim presentant vins i explicant històries tots els dimecres al voltant de les 9 del matí. En aquesta ocasió ens va venir de gust parlar de vins escumosos ancestrals, perquè segur que molts n’heu sentit a parlar, però pocs sabeu exactament què són!

 

nuria marti periodista radio vi

.

DELIRI ANCESTRAL

Si mai aneu a una botiga de vins especialitzada i demaneu un ancestral us sorprendrà veure que cada cop en són més i cada cop són més originals. De tots ells em vaig decidir per aquest Deliri Ancestral de Cava Muscàndia. Sobretot pel concepte que amaga darrere i que crec que el fa molt idoni per entendre ben bé què és un ancestral.

Muscàndia és un petit celler de Sant Sadurní especialitzat en cava però un dia va decidir que volien fer un vi tranquil i d’aquest vi en van fer dues versions. L’un el van agafar a mitja fermentació, el van embotellar i van deixar que se’n fes un ancestral. L’altre va acabar tot el procés de fermentació com s’ha fet tota la vida i d’aquí en va sortir un vi tranquil.

Ens trobem aquí un vi floral  (un vi terpènic com els d’aquest article) elaborat amb les varietats muscat i sauvignon blanc. Un vi refrescant que ens porta un altre cop cap a l’estiu, que ens recorda a aquells vespres vora el mar, a la innocència d’aquells estius de primer amor adolescent on tot era dolç i fresc. Un ancestral ideal pels neòfits del món del vi i també per a tots aquells que diuen aquella frase tan sentida i tan odiada de “a mi, és que el cava no m’agrada!”.

muscandia deliri ancestral

 

 

0 comments on “Vins ancestrals

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: