Programa 10/10/2018 – Penedès en xarxa
Ara que comença al fred, aquells que tenim una mica de mono d’esquí ja comencem a mirar amunt al mapa direcció al Pirineu. Però tot i que la neu ja ha arribat als pics més alts, la temporada encara queda lluny. No passa res, decidim agafar la carretera i potser no arribem a pistes, ens quedem a mig camí i descobrim els vins d’alta muntanya. Vins com els de Castell d’Encús. Un projecte que mai us deixarà indiferent!


ACUSP PINOT NOIR

Em declaro fan dels vins de pinot noir i és una llàstima que el nostre redol no sigui el millor lloc per cultivar aquest tipus de varietats. Sort que, gràcies al canvi climàtic, al Pirineu s’hi comencen a plantar vinyes i la pinot noir s’hi troba molt bé, allà dalt.

Tinc dos vins fetitxes de pinot noir a Catalunya. L’un és el BIU NEGRE de Batlliu de Sort (ja en vam parlar l’any passat quan férem un programa dedicat als vins de cinema). L’altre és l’ASCUSP de Castell d’Encús.

En aquest cas ens trobem amb un vi que neix a Talarn, prop de Tremp. És fruit d’un projecte molt personal de Raül Bobet, enòleg, científic, filòsof, alquimista, pintor de vins… un personatge, en definitiva, que no et deixa gens indiferent i que ha voltat mig món per satisfer el somni de poder fer el millor vi que s’hagi fet mai. I que va trobar, en aquest raconet del Pirineu, el seu espai on saciar la seva necessitat. Però no només va trobar un espai on complir els seus somnis sino que, en aquest espai, s’hi va trobar (gairebé de casualitat) 9 cups de pedra que daten del segle XII i que són 9 trulls que antigament servien per fer vi amb una precisió i un nivell d’enginyeria espectacular que ja voldrien assolir molts dels tècnics de l’UPC.

L’Acusp és un pinot noir de textura sedosa, un carmelet ple de floretes i fruites vermelles, un vi d’assaborir a poc a poc. D’aquells d’anar bevent en dies de molt de fred, amb una manteta i, si tens una mica de sort, davant una llar de foc. És doncs, un vi per posar a la maleta i acabar de la millor manera una jornada d’esquí. Més producte de proximitat, impossible.

acusp pinot noir pirineu

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s