Ràdio

Vins per anar a esquiar

Programa 10/10/2018 – Penedès en xarxa
Ara que comença al fred, aquells que tenim una mica de mono d’esquí ja comencem a mirar amunt al mapa direcció al Pirineu. Però tot i que la neu ja ha arribat als pics més alts, la temporada encara queda lluny. No passa res, decidim agafar la carretera i potser no arribem a pistes, ens quedem a mig camí i descobrim els vins d’alta muntanya. Vins com els de Castell d’Encús. Un projecte que mai us deixarà indiferent!


ACUSP PINOT NOIR

Em declaro fan dels vins de pinot noir i és una llàstima que el nostre redol no sigui el millor lloc per cultivar aquest tipus de varietats. Sort que, gràcies al canvi climàtic, al Pirineu s’hi comencen a plantar vinyes i la pinot noir s’hi troba molt bé, allà dalt.

Tinc dos vins fetitxes de pinot noir a Catalunya. L’un és el BIU NEGRE de Batlliu de Sort (ja en vam parlar l’any passat quan férem un programa dedicat als vins de cinema). L’altre és l’ASCUSP de Castell d’Encús.

En aquest cas ens trobem amb un vi que neix a Talarn, prop de Tremp. És fruit d’un projecte molt personal de Raül Bobet, enòleg, científic, filòsof, alquimista, pintor de vins… un personatge, en definitiva, que no et deixa gens indiferent i que ha voltat mig món per satisfer el somni de poder fer el millor vi que s’hagi fet mai. I que va trobar, en aquest raconet del Pirineu, el seu espai on saciar la seva necessitat. Però no només va trobar un espai on complir els seus somnis sino que, en aquest espai, s’hi va trobar (gairebé de casualitat) 9 cups de pedra que daten del segle XII i que són 9 trulls que antigament servien per fer vi amb una precisió i un nivell d’enginyeria espectacular que ja voldrien assolir molts dels tècnics de l’UPC.

L’Acusp és un pinot noir de textura sedosa, un carmelet ple de floretes i fruites vermelles, un vi d’assaborir a poc a poc. D’aquells d’anar bevent en dies de molt de fred, amb una manteta i, si tens una mica de sort, davant una llar de foc. És doncs, un vi per posar a la maleta i acabar de la millor manera una jornada d’esquí. Més producte de proximitat, impossible.

acusp pinot noir pirineu

 

 

 

0 comments on “Vins per anar a esquiar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: