Programa 04/04/2018 – Penedès Gamma Extra
Seguint la línia dels vins primaverals iniciada la setmana passada, avui hem decidit anar fins a la platja tot buscant vins vora del mar. Un homenatge a aquell paisatge que, a principis dels anys 20, Josep Maria de Segarra va resumir brillantment amb el seu VINYES VERDES VORA EL MAR. Un recorregut per tres punts de la costa catalana que ens omple la copa de frescor i de marinada i d’aquell gust de pell salada que ens transporta directament a un estiu que, poc a poc, va trucant a la porta.

 

.
FINCA GARBET

Potser és una de les vinyes més boniques de Catalunya, de les primeres que veu el sol quan arriba a casa nostra, i és també un dels vins 100% syrah d’aquells que se’t queden gravats a la memòria. Finca Garbet són 12 hectàrees de terrasses de pissarra amb unes vistes impressionants al Mediterrani i al Cap de Creus. Anar fins a Colera (ben d’hora, ben d’hora) i veure sortir el sol des de les terrasses de la finca de Perelada, amb una copa d’aquest vi ‘mig tocat per la tramuntana’ a la mà, ha de ser realment poètic i inspirador. Digne d’en Segarra.

MIRGIN EXEO

Tirem avall cap a Alella i anem a buscar l’únic Cava de Paratge Qualificat que neix amb vistes al mar i arrelat a un Parc Natural com és el de la Serralada de la Marina.  Un gran reserva amb Pansa Blanca i Chardonnay i la sempre característica, i sempre bonica, ampolla cònica d’Alta Alella. Un cava per agafar la barqueta, anar mar endins i gaudir a poc a poc, tot seguint el vaivé de les onades.

mirgin alta alella cava de paratge

XAREL·LO DEL MAR

Arribem a casa, al Penedès, i ens n’anem a buscar una vinya i un celler que també viuen de cara al mar. A Sant Vicenç de Calders, a només dos quilòmetres de la platja, hi trobem la vinya d’on neix aquesta microvinificació d’Avgvstvs Fòrum. Un xarel·lo 2014  fermentat en bótes de roure, envellit curosament i que ha anat evolucionant fins arribar ara a la seva plenitud. Si fóssim prop de mar, el trobaríem representat en aquell “maduret interessant” que, amb nàutiques, jersei al coll i unes canes perfectament pentinades, ens espera a punt per embarcar el seu petit valer  i viure mil i una aventures.

xarel·lo del mar avgvstvs

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s